diumenge, 15 de maig del 2011

Propostes en ECONOMIA i OCUPACIÓ pel Prat.

XAVIER PUIG, candidat de SI pel Prat

Aquest darrers anys hem perdut una gran oportunitat estratègica per omplir els nostres polígons industrials amb empreses de logística portuària i aeroportuària. No hem aprofitat ni el desviament del riu ni la tercera pista per crear nou teixit industrial. Han tancat La Seda, La Paperera i moltes d'altres i l'Ajuntament s'ha quedat parat, veient com la gent estava aturada fins arribar gairebé a 6.000 aturats. 

Els diners que hem obtingut per aquestes cessions de territori només han servit per semi-urbanitzar el Delta, omplir-lo de ciment i de rètols de propaganda per fer-nos creure que respecten la natura. Mai com els darrers anys hi havia hagut tant poca natura al Prat.

A SOLIDARITAT impulsarem mesures per afavorir la implantació d'empreses de logística del Port i l'Aeroport al nostres polígons industrials, ara molt buits. Beneficis fiscals per l'establiment i obligació de contractar residents del Prat. Hem de ser el referent estratègic al Delta d'aquests dos grans centres generadors d'ocupació.

Hem de protegir el comerç de proximitat, evitant nous grans centres comercials que, proporcionalment al seu espai, generen poca ocupació i coordinar les cinc associacions de comerç urbà.

S'ha d'obrir el Centre de Promoció Econòmica a moltes més empreses que hi vulguin col·laborar i l'Escola d'Oficis Delta del Llobregat ha d'estar vinculada als centres formatius. Cal crear un nou centre pels emprenedors que fomenti l'auto-ocupació, a l'estil del Barcelona Activa.