diumenge, 15 de maig del 2011

Propostes en MEDI AMBIENT i PAGESIA

On abans hi havia natura, ara tenim “espais naturals”: la meitat de natura, el doble de nom. On abans teníem camps, ara tenim “parc agrari”: la meitat de pagesia, el doble de nom

Als darrers anys hem viscut al Prat un exemple de manual de manipulació i propaganda en el tema de la pagesia i el medi natural.

HEM PERDUT UNA GRAN PART DEL DELTA: ara tenim un delta artificial, manipulat, on si furguem una mica trobem canalitzacions, tubs i xarxes de conduccions. I si ens quedem arran, trobem papereres, bancs i rètols de propaganda “verda”. Amb camins d'asfalt a tocar de l'aigua: han fet un apèndix urbà. Només cal tenir memòria per recordar les nostres zones verdes fa 30 anys i veure que no en queda gairebé res.
La natura és caòtica, i l'actual Ajuntament ha disfressat el delta amb un vestit d'ordre, eliminant-ne la bellesa. Han venut el desviament del riu i la pineda de can Camins a canvi d'urbanitzar el Delta i treure'n rendiment electoral venent-ne la propaganda a la ciutadania.
Ara s'augmenta la pressió humana al delta i augmentarà la seva degradació i caldrà més intervenció humana per evitar-ho (més ciment i papereres) i aquesta és la llavor que el conduirà a la seva fi si no hi posem remei.
Però n'han fet molta propaganda. On abans hi havia natura, ara tenim “espais naturals”, la meitat de natura, el doble de nom. Els qui en teniu memòria, passegeu-hi i compareu.
Per això, des de SOLIDARITAT aturarem la semiurbanització del Delta: cal més respecte per la natura tal com és, i menys propaganda “verda”.

XAVIER PUIG, candidat de SI al Prat.
HEM PERDUT TERRENY AGRÍCOLA: la creació del Parc Agrari oculta l'eliminació de molts terrenys agrícoles. Un altra vegada, guanyem un “nom” però perdem la “cosa”. De nou, manipulació i propaganda per ocultar que la pagesia cada vegada està pitjor.
On abans teníem camps, ara tenim “parc agrari”, la meitat de pagesia, el doble de nom.
Ja que queden pocs conreus, cal apostar pels conreus de qualitat i ecològics i no per la quantitat. Cal afavorir des de l'ajuntament la venda productes autòctons, com escarxofes i pollastres, dues marques pratenques de reconeguda qualitat, i cal fomentar la venda directa de productes al Prat sense intermediaris, si convé amb l'establiment d'un mercat específic.
Necessitem coordinar i ampliar la vigilància als camps i als mercats de carrer. No pot ser que de nit entrin a robar, i al matí ho venguin al “mercadillo”.

PLA DE PROTECCIÓ I RESTAURACIÓ DE LES MASIES QUE QUEDEN: moltes de les nostres masies ja han caigut i no hi ha res a fer, però cal protegir les que queden. Les que tenen titularitat municipal poden funcionar com equipaments i cal facilitar préstecs per rehabilitar les de titularitat privada, abans que no sigui massa tard.