dijous, 28 d’abril del 2011

SI presenta la llei per evitar la imposició de la bandera espanyola.

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat aquest matí davant el Palau de la Generalitat una Proposició de llei per tal de prohibir la bandera espanyola dels edificis i establiments públics tan a l’interior com a l’exterior. Davant d’aquesta imposició legal del símbol de la bandera SI presenta aquesta Proposició de llei per tal que el Parlament doni cobertura legal a les autoritats públiques catalanes perquè puguin retirar la bandera espanyola als límits que la legislació espanyola permet. El diputat de SI, Alfons López Tena ha explicat que la raó per la qual s'ha presentat aquesta proposció és "perquè no sóm espanyols" i perquè un gran nombre de catalans es troba en aquesta situació i "ja és hora que es deixi d'imposar-los la bandera".
L’articulat de la present llei estableix que mentre sigui aplicable la normativa espanyola a Catalunya, i mentre estableixi que “La bandera de España deberá ondear en el exterior y ocupar el lugar preferente en el interior de todos los edificios y establecimientos de la Administración central, institucional, autonómica provincial o insular y municipal del Estado”, la ubicació a l’exterior que ordena aquesta normativa es faci de manera que la bandera espanyola no sigui visible des de la via pública. I en el cas de la ubicació a l’interior, en cap cas podrà ser dins l’hemicicle parlamentari, ni a la Sala de reunions del Govern, ni a la Sala de Plens dels Ajuntaments, dels Consells Comarcals, ni de les Diputacions o Consells de Vegueria i es situarà de tal manera que no sigui visible pel públic.
A més, l’article 3 de la llei determina que la ubicació de la bandera espanyola a l’exterior i a l’interior dels edificis i establiments públics de Catalunya correspon:
  • Si depenen de la Generalitat, al Ple del Parlament.
  • Si depenen d’un Ajuntament, al Ple de l’Ajuntament.
  • Si depenen d’un Consell Comarcal, al Ple del Consell Comarcal.
  • Si depenen d’una Diputació o Consell de Vegueria, al Ple de la Diputació o Consell de Vegueria.
A l'acte han estat presents els diputats de SI i alcaldables de diversos municipis de Catalunya que han volgut donar suport a la iniciativa.