dimecres, 27 d’abril del 2011

“Recorrerem davant del TC que la Mesa actua com un òrgan polític"

Solidaritat Catalana per la Independència ha denunciat els acords presos avui per la Mesa i la Junta de Portaveus de no permetre proposicions de llei que havien estat tramitades correctament en temps i forma en el proper Plenari i  de “tombar” quatre proposicions de llei que ni tan sols han estat admeses a tràmit. López Tena ha anunciat que es recorreran aquests fets davant el Tribunal Constitucional i ha comparat el Parlament de Catalunya amb el Parlament de Bielorússia i amb les Corts Valencianes.
De les 13 proposicions de llei previstes en el proper ple només se’n debatran tres i han quedat fora les proposicions de llei presentades per SI de reconeixement del Penedès com a demarcació veguerial, la Proposició de llei de dació en pagament de l’habitatge personal o familiar hipotecat amb alliberament del deute pendent garantit amb hipoteca i la Proposició de llei de consultes populars per via no de referèndum.
A més, altres quatre proposicions de llei no han estat admeses a tràmit per la Mesa, són les següents:
 Proposició de llei de modificació de la uniformitat dels agents del Cos de Mossos d’Esquadra destinats a la regió policial del Pirineu occidental, ABP Ripollès, ABP Berguedà i ABP Solsonès.
 Proposició de llei per dotar els agents de la policia  de la Generalitat –Cos de Mossos d’Esquadra d’armilles interiors individuals de protecció balística i antiganitvet i guants antitall i antipunxada. 
 Proposició de llei per adoptar el Codi Europeu d’ètica de la policia per a la policia de Catalunya.
 Proposició de llei per anul•lar la subvenció a ENDESA atorgada pel govern en funcions de la Generalitat de Catalunya en acord de govern de 30 de novembre de 2010.
Aquesta última, per anul•lar la subvenció a ENDESA,  sí havia estat admesa a tràmit però avui la Mesa ha reconsiderat la seva decisió i la proposició de llei ha estat revocada. “Quina inspiració divina li ha vingut a la Mesa per regalar a ENDESA sis milions d’euros”, s’ha preguntat el diputat.
Per tot això, López Tena ha anunciat que “recorrerem davant el Tribunal Constitucional que la Mesa del Parlament actua com un òrgan política al servei de CIU”.