dimecres, 18 de maig del 2011

Propostes en PARTICIPACIÓ CIUTADANA i REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA.

Tots hem de fer-nos responsables del nostre futur: menys crítica destructiva i més crítica propositiva.

Des de SOLIDARITAT EL PRAT creiem que al Prat no hem guanyat absolutament res en les darreres dècades en quan a participació ciutadana en les decisions del nostre consistori:

(1).- Cal donar publicitat als PLENS MUNICIPALS: l'actual Ajuntament, a través de la seva pàgina web, no facilita mai la informació del què es debatrà properament: només publica, reduït i cal buscar-ho, el resultat del darrer ple amb informació críptica pel qui no hi es avesat, i la data del proper ple municipal.
És imprescindible obrir aquesta informació al ciutadà, de forma neta i transparent, per que tothom hi pugui dir que n'opina. Proposem facilitar obertament tota aquesta informació per via digital i la retransmissió en directe per elPratRadio de tots els plens municipals. Si us hi fixeu al web de l'Ajuntament tenim un link al Centre Municipal de Vela (vergonyós gastar diners en això amb gairebé 6.000 aturats), i al bloc de propaganda personal de l'Alcalde (ara només opera la publicitat del link ) però no sabem mai què es debatrà el ple següent: el que ens importa com a ciutadans. Tots hem de fer-nos responsables del nostre futur.

(2).- Establirem l'ús regular de CONSULTES POPULARS per evitar canvis importants al poble sense suport popular; les noves tecnologies en faciliten l'ús. Molt probablement el desviament de riu Llobregat no s'hagués fet si tots haguéssim pogut opinar. No haguéssim perdut gran part de la pineda de Can Camins, no tindríem el Delta ple de ciment... L'actual consistori supleix amb molta propaganda “verda” la destrucció del nostre patrimoni ecològic i prioritza la manipulació i utilització de la natura per la gent enlloc de prioritzar el seu manteniment i conservació.
Què hem de fer amb els polígons industrials buits?, cal autoritzar grans superfícies? volem que la platja sigui un reclam turístic? cal afavorir l'accés a la platja en transport públic pels no residents amb aparcament dissuasiu a l'estiu?... A SOLIDARITAT tenim les nostres propostes, però, per damunt d'això, tots hem de decidir, per fer-nos responsables del nostre futur en democràcia.

(3).- cal reduir dràsticament la despesa de protocol i propaganda municipal i reduir els càrrecs polítics acumulats els darrers 32 anys, que alenteixen els tràmits administratius.

(4).- cal dotar els actuals CONSELLS MUNICIPALS de més contingut i responsabilitat. No hi han consells en tots els àmbits de decisió ni tenen cap responsabilitat ni cap publicitat per que la gent del carrer hi pugui participar. Els consells han de ser la corretja de transmissió de la voluntat popular cap el consistori on tothom pugui dir-hi la seva.

Xavier Puig, candidat de SI al Prat.
Tots hem de participar per ser responsables del nostre futur.

 Podeu seguir-nos a http://territori.solidaritatcatalana.cat/elpratdellobregat