dijous, 19 de maig del 2011

Propostes en BENESTAR SOCIAL, EQUIPAMENTS i URBANISME.

Hi ha d'haver més fluidessa entre l'ajuntament i els problemes de la ciutadania i la única manera és fomentant la participació de tothom a la vida pública.

Aquestes són algunes de les nostres propostes:

(1).- el jovent necessita un ateneu o centre d'esbarjo que fomenti els bons hàbits, l'esport, el voluntariat, i nodreixi les entitats culturals, enlloc de fer-los la competència des de l'Ajuntament amb el Cèntric (no pot ser que des del nou Cèntric és programin activitats que fan directament la competència a les entitats culturals del poble). Cal un centre, com han fet ja altres municipis, on les entitats culturals i esportives poden oferir als joves les seves activitats i alhora puguin ballar i passar una bona estona en companyia.


(2).- l' assistència domiciliària per a la gent gran necessita una gran millora. S'han de facilitar els terrenys per fer un nou centre de dia i residència, en conveni amb la Generalitat.

(3).- cal retornar la policia a l'interior del poble, i que hi passegin com una veritable policia de barri. No pot ser que tinguem Mossos i Policia Local a tocar l'un de l'altre en una punta del poble: el risc de prestar el servei amb retard és massa elevat.

(4).- traurem les zones blaves: som un poble de dimensions humanes on no cal anar amb cotxe per desplaçar-se i amb una xarxa d'autobusos urbans. Les zones blaves únicament és justifiquen per recaptació i no pas per mobilitat. Acabarà passant com la resta de pobles del voltant: es comença amb l'excusa de la mobilitat i s'acaba pintant el poble sencer de blau a preus abusius. Cal evitar la temptació d'això darrer.

(5).- establirem aparcament dissuasiu de pagament a la platja a l'estiu pels qui no són veïns del Prat, per fomentar l'accés en transport públic i evitar embussos.

(6).- cal regenerar el carrer Major, el més antic i oblidat del Prat. És una vergonya veure la seva degradació constant.

(7) és necessari alleugerir la barrera que és l'avinguda Onze de Setembre per acabar amb la segregació de Sant Cosme, la Granja i la Barceloneta. Pacificarem el trànsit amb més passos de vianants i menys velocitat. Així s'equilibra la ciutat socialment.

(8).- cal ampliar l'oferta d'escoles bressol, per fomentar la integració al mercat laboral, primordial en èpoques de crisi.

(9).- cal sancionar de forma efectiva la conducta incívica de propietaris de gossos que fan les seves necessitats pel carrer. L'any passat es va fer una campanya publicitària al respecte que no ha quedat en res. En alguns barris el problema és molt greu.

(10).- cal arreglar la megafonia de l'estació de la RENFE. És absolutament inútil doncs no s'entén mai què diuen. Se n'hauria de fer càrrec l'empresa instal·ladora.

Podeu seguir-nos a http://territori.solidaritatcatalana.cat/elpratdellobregat